Økologisk køkken

Vores økologiske køkken

Økologi i køkkenet

Dr. Louises Børnehave har sit eget køkken, hvor vi hver dag tilbereder varm/kold mad til børnene – primært af økologiske råvarer – ligeledes er der frugtordning i børnehaven, så børnene hver dag er sikret frisk økologisk frugt.

Kostpolitik

Vi vil gennem en sund og ernæringsrigtig madplan spise en sund og varieret kost. Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og NNF, De nordiske næringsstofanbefalinger for dagskost for 3-6- årige.

Samtidig er det et mål at børnene får en sanselig oplevelse ved måltidet.

Vi vil gerne servere en sund og nærende mad, hvor vi så vidt muligt begrænser sukkerindholdet. Det sikrer et stabilt blodsukker, hvilket er med til at skabe glade og tilfredse børn.

Børnehaven har fuldkostordning, der arbejder ud fra vores sølv-økologimærke (60-90 % økologi).

Børnehaven tilbyder morgenmad fra 6.45 til 7.30. Morgenmaden består af rugfras eller havregryn, rosiner og økologisk mælk.

Kl. 9 serveres hjemmebagt brød og grønt. Vi samler børnene og spiser på stuerne.

Frokosten kl. 11.30 består af varm eller kold mad med grønt, som vores køkkendame står for. Børnene bliver inddraget i madlavningen, hvor det er muligt. Ved frokosten øver børnene sig i at øse mad op, sende maden videre, række til hinanden og hælde vand op. Vi motiverer dem til at smage på al maden.

Kl. ca. 14 er der eftermiddagsmad, som består af hjemmebagt brød og frugt.

Før måltiderne bliver der vasket hænder.

Børnene er ofte med i borddækningen. Vi lægger vægt på, at måltidet indtages i en god atmosfære. Måltiderne bliver brugt som et samlingspunkt til styrkelse af fællesskabet, hvor vi udveksler oplevelser og erfaringer. Børnene lærer også at holde en form for bordskik og forventes alt efter alder, at kunne indgå i de rammer, der bliver sat under måltidet.

Der er på alle stuer krus tilgængelige for børnene, så de til hver en tid kan tage vand enten på stuen eller i køkkenet.

Fødselsdage er noget specielt og skal selvfølgelig fejres som sådan.

Hvis vi er på besøg hjemme hos jer ved frokosttid har børnene også brug for noget sundt og mættende.

Hvis der uddeles slik til fødselsdage, skal der ikke være mere, end det kan spises til fødselsdagen. D.v.s. ingen slikposer med hjem til børnehaven!

Vi håber, at vi med denne kostpolitik kan være med til, at børnene kan udvikle gode og sunde kostvaner, således at det at spise sundt og varieret, bliver en naturlig del af børnenes hverdag.